Vi lät några kunder testa vårt hängmörade kött. Vad dom tycker kan ni läsa nedan.
Fler recensioner kan komma.
Black Angus Oxfilé kommer inom kort.

HÄNGMÖRAD ENTRECOTE
av Mattias Annwall
 
Recension av den nyinkomna skotska, hängmörade entrecoten hos Goodfoodyou. Utförd och skriven av TBR Burgers.

Tillvägagångssätt/Metodik:
Entrecoten maldes 2 gånger med hjälp av min köttkvarns grövsta hålskiva (8 mm). Detta för att främja köttets allra mest välsmakande egenskaper vid stekning. Färsen formade jag sedan till 2 stycken löst sammansatta bollar á 100 gram. Därefter tillredde jag dem i het kolstålspanna enligt ”smashtekniken”.

Vilket innebär att jag tryckte (pressade) ned färsbollarna mot det heta kolstålsunderlaget med hjälp av en stekvikt. En metod som i sin tur bidrar till den så kallade ”Maillardeffekten”. Man frisätter således genom att göra på detta vis den kemiska reaktionen köttets proteiner och molekyler emellan, vilket ger köttets dess bruna, lätt krispiga yta och dess umamiliknande toner.

En av hamburgarna lagade jag ”au naturelle”, det vill säga endast med kryddningen salt och svartpeppar medan jag hade tillbehören hamburgarcheddar och en ”Green Chile Salsa” på den andra. Båda varianterna serverades i ett smörrostat men samtidigt neutralt smakande burgarbröd av slaget ”potato roll”, bakat av mitt lokala bageri ”Färingsö konditori”.

Mina slututlåtanden:
Smak: Entrecoten fick efter att ha malts till burgarfärs och tillagats väldigt trevliga runda, smöriga och samtidigt söta, nötiga undertoner som förhöjdes av saltet på.
Doft: Köttet gav ifrån sig mycket angenäma och aromatiska doftämnen som påminde mig om soja. Så definitivt flera förnimmelser av umami i de härliga undertonerna i dofterna från detta hängmörade kvalitetskött.
Konsistens: En fast men också mycket saftig konsistens på denna entrecote.

Vill ni följa Mattias kan ni göra det här:
https://www.facebook.com/TBRBurgers/
https://www.instagram.com/tbrburgers/

 

OXFILÉ BLACK ANGUS
Riktigt bra smak och ovanligt mycket melerad. Grillade på hög värme och lät den vila i 15 minuter, perfekt rosa blev det. Gjorde en egen majo med chili till. Smaskens!
glömde ta en bild så gör det på nästa bit.
Ha en underbar sommar! //Stefan

HÄNGMÖRAD BIFF

Riktigt bra, till och med bättre än Entrecoten. Fick prova både Biff & Entrecote. La direkt en beställning på båda.
Mycket god smak, saftigt och otroligt gott. Gillar du inte det här så är det fel på dig, som Kristian på Goodfoodyou brukar säga.
//Micke

HÄNGMÖRAD ENTRECOTE

Riktigt bra. Som syns fint marmorerat.
Jag körde klassisk tillaggningssätt, kanske det bästa för en sån här bit kött. 
Grillen RIKTIGT varm.
Salt och peppar på rumstempererat kött.
Full fart rakt ovanför glöden. 2-3 minuter på varje sida. Vända 90 grader så att man får fina mönster.
Sen vila lite vid sidan av glöden så den nuddar 50 grader i mitten. 
Avsluta med lite mer salt och sen vila några minuter innan man skär upp den tvärs över fibrerna.

Men vi kan ha tagit den lite tidigare. 10 köttglada grabbar var överens om att det var sinnessjukt gott kött! Fettet smälter i munnen och köttet var mört och otroligt välsmakande.

Tack för ett fint smakprov!

// Mattias K