Fasan med Panchetta & Lingonchutney

Fasanbröst
Panchetta

Lingonchutney
4 dl Lingon
1 rödlök
0,75 dl råsocker
3 krm salt
3 krm mald kanel
3 krm svartpeppar
2 krm mald ingefära

Sås
2 shalottenlökar
1 msk smör
6 krossade enbär
2+2 msk gin
2 dl viltfond
3 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
En skvätt soja, gärna Tamari
Peppar

Linda panchettan runt filéerna och stek i stekpanna. Efterstek i ugnen.
Blanda alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull, koka på låg värme under omrörning i ca 10 minuter. Låt svalna.
Finhacka lökarna och fräs dom i smör tillsammans med enbären. Tillsätt grädde, 2 msk gin och fonden och låt sjuda utan lock i ca 20 minuter. Vispa ner vetemjöl utfört i lite kallt vatten och 2 msk gin. Koka i 5 minuter. Sila av. Servera med potatis.

Linneas Ugnskyckling

400 gr småpotatis
2 Palsternackor
2 morötter
1 paprika
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
600 gr Majskycklingfilé (lår eller bröst)
Några kvistar rosmarin
Timjan
Delidas
Gröna Oliver
'Olivolja
Tomater

Sätt ugnen på 250 grader. Ta ur kärnorna ur oliverna och hacka ner dom. Dela potatisen och grönsakerna i mindre bitar. Lägg tomaterna för sig. Lägg majskycklingen ovanpå potatisen och grönsakerna i en ugnsfast form. Häll på olivoljan. Krydda med salt & peppar, Rosamarin, Timjan & Delidas. Efter 15 minuter lägg på de nerhackade tomaterna. Kör 10 minuter till.