SYNBIOTICS 15
Boosta ditt immunförsvar. Ett svenskt bakterie- & fibertillskott för tarmfloran & immunförsvaret. Bygger på 15 års klinska studier.
- 30 dagsdoser
- 15 miljarder utvalda mjölksyrabakterier
-  3 patenterade bakteriestammar
-  5 gram av 4 olika fibrer
-  Fri frakt inom Sverige


Läs mer här

Kycklinggryta m Ingefära & Chili

Ca 900 gr fryst kycklingfilé
OBS! Använd endast 100% kyckling, dvs ej Mörad.
Chili
Purjolök
Gräslök
Hönsbuljong, 1 tärning
Ingefära
Morötter
Smör
Soja
Salt & Peppar
Ris

Skala och strimla morötterna. Fräs finhackad chili & lök. Tillsätt kycklingen skuren i bitar. När den fått färg häll i grädden & morötterna och låt det koka ihop i ca fem minuter. Smaka av med soja, salt % peppar. Servera med ris och garnera med gräslök.

Vaktel m Bacon & Champinjoner

Vaktel, minst två per person
Bacon
Soya
Spetspaprika
Chili, en liten röd tog vi
Persilja, färsk
Champinjoner
Schalottenlök
Grädde

Efter att ha provat några olika recept så fastnade vi för det här, ett eget hopplock. Bryn vaktlarna runt om i en stekpanna. Häll i några deciliter vatten och låt det småputtra under lock i ca 30 minuter. Ta upp vaktlarna och fräs finhackad bacon, champinjoner, lök, paprika och chili i samma panna. Blanda ner grädde och smaka av med soya, salt & peppar. Servera med ris eller potatis och sprinkla persilja ovanpå. Njut!

Fasan m Bacon & Paprikasås

Fasan bröstfilé
Bacon
Soya
Spetspaprika
Champinjoner
Purjolök
Vitlök
Grädde

Finhacka bacon, paprika, purjo- och vitlök & svamp. släng ner baconet i en panna, efter en stund fyller du på med resten och låter det svettas ett tag innan det får puttra ihop med grädden. Smaka av med salt, peppar & soya. Stek faanen i en egen panna, tänk på att det går rätt så fort, welldone blir torrt. Servera med ris eller potatis.

Fasan m Panchetta & Lingonchutney

Fasanbröst
Panchetta

Lingonchutney
4 dl Lingon
1 rödlök
0,75 dl råsocker
3 krm salt
3 krm mald kanel
3 krm svartpeppar
2 krm mald ingefära

Sås
2 shalottenlökar
1 msk smör
6 krossade enbär
2+2 msk gin
2 dl viltfond
3 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
En skvätt soja, gärna Tamari
Peppar

Linda panchettan runt filéerna och stek i stekpanna. Efterstek i ugnen.
Blanda alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull, koka på låg värme under omrörning i ca 10 minuter. Låt svalna.
Finhacka lökarna och fräs dom i smör tillsammans med enbären. Tillsätt grädde, 2 msk gin och fonden och låt sjuda utan lock i ca 20 minuter. Vispa ner vetemjöl utfört i lite kallt vatten och 2 msk gin. Koka i 5 minuter. Sila av. Servera med potatis.

Linneas Ugnskyckling

400 gr småpotatis
2 Palsternackor
2 morötter
1 paprika
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
600 gr Majskycklingfilé (lår eller bröst)
Några kvistar rosmarin
Timjan
Delidas
Gröna Oliver
'Olivolja
Tomater

Sätt ugnen på 250 grader. Ta ur kärnorna ur oliverna och hacka ner dom. Dela potatisen och grönsakerna i mindre bitar. Lägg tomaterna för sig. Lägg majskycklingen ovanpå potatisen och grönsakerna i en ugnsfast form. Häll på olivoljan. Krydda med salt & peppar, Rosamarin, Timjan & Delidas. Efter 15 minuter lägg på de nerhackade tomaterna. Kör 10 minuter till.