SYNBIOTICS 15
Boosta ditt immunförsvar. Ett svenskt bakterie- & fibertillskott för tarmfloran & immunförsvaret. Bygger på 15 års klinska studier.
- 30 dagsdoser
- 15 miljarder utvalda mjölksyrabakterier
-  3 patenterade bakteriestammar
-  5 gram av 4 olika fibrer
-  Fri frakt inom Sverige


Läs mer här

Recept på Fisk & Skaldjur

Laga fisk i micron: Fisk     Fisksoppa

Hummer & Räkor med Limeaioli

1 Hummer per person
Ca 500 gr oskalade Räkor per person

Limeaioli
3 ägggulor rumstempererade. OBS viktigt!
God Olivolja
1 dryg tsk Dijonsenap
Saften av en liten Lime
Svartpeppar
2 klyftor vitlök

Vispa ihop lime, ägg, dijon och svartpeppar. Strila ner oljan samtidigt som du vispar. Pressa i vitlöken. Smaka av. Ställ i kylen i minst 1 timme.
Grymt gott som förrätt eller plock. En billig olivolja kan förstöra allt.

Linneas Hummer & Parmesansufflé

2 kokta Hummrar
4 grön sparris
Saften från 1 citron
1 msk rapsolja
1/2 rödlök
Creme Fraiche
30 gr löjrom
1 näve bladspenat
Dill
Salt & Pepper

Parmesansufflé
1 ägg
1 dl vispgrädde (gärna ekologisk)
2 msk ströbröd
1 röd chili
1 röd paprika
50 gr parmesanost

Börja med sufflén. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ägg, ströbröd och grädde. Låt stå och svälla. Tillsätt finhackad chili & paprika samt grovriven parmesan. Smörj fyra mindre formar, häll i smeten och grädda i ca 30 minuter.

Skala och koka sparrisen. Låt den svalna och lägg den sedan i en marinad bestående av rapsolja & citronsaft. Gör en sås av finhackad rödlök & Creme Fraiche. Ta ur hummern och skär den i mindre bitar och lägg ovanpå sparrisen med sufflén vid sidan. Ringla på såsen och dekorera med dill.

 

Tomatig Fiskgryta

Gjorde en mycket lyckad superenkel fiskgryta idag som borde passa alla stressade föräldrar.

500 g torskrygg
2 msk smör
1/2 purjolök
2 fintärnade morötter
4 fintärnade poatisar
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 flaska Itigo finkrossade tomater (690 g)
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
Ev några stänk Delidas

Fräs purjolök, potatis, vitlök, morötter ett par minuter.
Blanda i vin, tomater, fond, vatten och grädde.
Låt koka ihop under 12 minuter. Lägg i fisken, skuren i bitar. Låt koka försiktigt under svag värme under 5 minuter. Smaka av med salt och svart peppar

Servera med lite färsk babyspenat.

Njut tillsammans med resten av det vita vinet

/Jens

Fisk med Skirat smör

Ett väldigt enkelt och gott recept. Flera fisksorter kan användas, såsom ex plattfisk eller torsk.

Ca 1 kg fisk
Ca 100 gram smör
Salt & peppar
Citron
Persilja
Pepparrot

Salta & peppra efter egen smak, stek fiskeni smör på svag värme tills den är genomstekt (ca 5 min). Smält smör i en kastrull. Hacka persiljan. Servera omgående med ex kokt potatis.

Sparris med halsrad Pilgrimsmussla

1-2 knippe vit och/eller grön sparris
Smör eller rapsolja till stekning
8 pilgrimsmusslor
salt & peppar

Citrondressing
1 dl färska örter
1 dl olivolja
Saften från en citron och lite rivet skal
1 vitlöksklyfta
Salt
Parmesan

Blanda alla ingredienser utom parmesanen till dressingen och låt stå i kylen i någon timme. Tar fram smakerna.

Skala vit sparris. Sjud i lättsaltat vatten tills den blir mjuk alternativt stek på svag värme. Klart på några minuter.

Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Hetta upp en panna och stek i smör eller olja tills musslorna fått en fin stekyta. Stek inte för länge, de skall vara minst halvråa i mitten.

Lägg grön och vitt sparris i botten, ringla över dressingen. Toppa med pilgrimsmusslorna och riven parmesan.

 

Fisk i Tomatsås

Torskryggfilé eller Rödspätta
0,5 citron
Salt & Peppar
1 dl torrt vitt vin
Parmesanost
Nyskalade räkor 

Om du använder Torskrygg:

Häll lite olivolja i en ugnsfast form.
Lägg i ca 8-10 bitar torskrygg (väl tinade).

Pressa ca en halv citron över fisken och salta och peppra lätt.

Om du använder Rödspätta:

Häll lite olivolja i en ugnsfast form.
Salta och peppra filéerna lätt och strö över lite finhackad dill.
Rulla ihop filéerna (väl tinade) och lägg tätt i formen.
Pressa ca en halv citron över fisken.

Tomatsås

Olivolja el rapsolja
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 tsk Oregano
1 tsk Timjan
0,5 msk Basilika
1 msk Balsamico
1,5 dl torrt vitt vin
1 fl finkrossade tomater
Soltorkade tomater
Delidas eller färsk Chili
Ev 2 dl grädde

Finhacka lök, soltorkade tomater, chili och vitlök. Fräs i lite olivolja i en kastrull, den får inte bli bränd. Låt örterna fräsa med en stund på slutet. Slå i vinet, Balsamico och de finkrossade tomaterna. Låt koka upp. 

Vill du ha en krämigare sås, slå i grädden tillsammans med vinet. Vill du ha den slät kör den i mixern. Stavmixer går utmärkt.

Smaka av. Salta och peppra efter behov.

Koka upp såsen och häll den direkt över fisken. Riv parmesan och strö över.

Ställ in fisken i mitten av ugnen. Gratinera i ca 15 min, 150° (varmluftsugn).
Ställ in fisken i mitten av ugnen. Gratinera i ca 15 min, 200° (vanlig ugn).

Tag ut och strö nyskalade räkor över ugnsrätten, ...servera pronto!