SYNBIOTICS 15
Boosta ditt immunförsvar. Ett svenskt bakterie- & fibertillskott för tarmfloran & immunförsvaret. Bygger på 15 års klinska studier.
- 30 dagsdoser
- 15 miljarder utvalda mjölksyrabakterier
-  3 patenterade bakteriestammar
-  5 gram av 4 olika fibrer
-  Fri frakt inom Sverige


Läs mer här

Fish Cakes

Laxfilé, minst 300 gr/person
Citrongräs
Korriander, en kruka
Ingefära
Sweet Chili

Snabbt och enkelt recept med endast fem ingredienser fårn Jamie Oliver, dussutom riktigt gott. Skala ingefäran och finhaccka den tillsammans med citrongräs, korriander och lax tills det blir som en grov gegga. Forma biffar med händerna och stek utan smör, det är tillräckligt fett i fisken. Vänd efter någon minut och lägg på en tesked Sweet chili på den stekta sidan. Vänd sedan ytterligare en gång i ca 30 sekunder. Klart!

Nordisk Sashimi på Lax

En enkel men likväl fantastisk rätt, klart lämplig som förrätt eller istället för snacks. Mycket gott. Tar ca 20 minuter att svänga ihop.

450 g Fröya lax

Nordic Vinaigrette:
2 matskedar olivolja
2 matskedar saft från en citron
1 / 2 tesked rivet citronskal
1 / 2 tesked riven pepparrot
1 matsked vardera av finhackad gräslök & dill
Salt
Rosepeppar

Så här gör du: 

Skär tunna skivar av laxen, max 3 mm tjocka
Lägg upp snyggt på ett serveringsfat
Blanda resten av ingredienserna
Precis innan servering så häller du en del av vinaigretten över laxen och toppar försiktigt med salt och krossad rosepeppar.

Ännu bättre:
Lägg till syrligt svenska höstäpplen och toppa med parmesanost.

Ekolax & Pilgrimsmusslor

Ekolax
Pilgrimsmusslor, 3/person
Tomater
Delidas
Grädde
Salt & Peppar

Skär lax och pilgrimsmusslorna i mindre bitar. Stek på svag värme i några minuter (går även bra att ångkoka). Hacka ner tomaterna i pannan. Slå på lite grädde och Delidas, salt & peppar efter behov.
Ta inte för mycket grädde, det skall bli mer "gegga" än sås. Servera med ris, potatis eller pasta.

Riktigt gott. Pilgrimsmusslorna passar perfekt tillsammans med ekolaxen.

Lax med Mango

Lax, ca 700 gr
1 Mango
1 Lök
1 Äpple
1 Chili
Parmesan
1 Lime
Salt
Peppar
Delidas

Dela vid behov laxen i mindre bitar och lägg in i aluminiumfolie med en klick smör. Lägg på grillen i ca 15 minuter.

Skala mango & äpple och skär upp i tärningar, fin hacka chili & lök och blanda allt. Smaka av med salt och peppar samt Delidas om ni vill ha mer drag. Servera med bakpotatis.

Fröyafrukost

Ett gott alternativ till din vanliga frukost.

Fröyalax
2 kokta ägg
Olivolja
Rosépeppar
Löjrom
Delidas

Skiva Fröyalaxen tunt. Hacka ner äggen. Krossa rosépepparkornen. Blanda allt med en skvätt olivolja och Delidas. Toppa med löjrom. Grymt gott!

God Lax utan gluten & laktos

600 gr ekologisk lax
3 msk vita & svarta sesamfrön
1 Chili
1 msk pumpakärnor
Rapsolja till stekning

Ugnsrostade rotfrukter
800 gr valfria rotfrukter
Rapsolja
Salt & Peppar

Avokadokräm
2 Avokado
Saft från 1 lime
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 230 gr. Vänd rotfrukterna i oljan. Krydda med salt & peppar.
Ugnstek i ca 20 minuter, rör om efter halva tiden.

Mixa ihop Avokadokrämen, smaka av med salt.

Skär laxbitarna i mindre bitar. Krydda med salt & peppar och rulla i fröblandningen och den finhackade chilin. Stek i rapsolja några minuter runt om.

Servera med en limeklyfta