SYNBIOTICS 15
Boosta ditt immunförsvar. Ett svenskt bakterie- & fibertillskott för tarmfloran & immunförsvaret. Bygger på 15 års klinska studier.
- 30 dagsdoser
- 15 miljarder utvalda mjölksyrabakterier
-  3 patenterade bakteriestammar
-  5 gram av 4 olika fibrer
-  Fri frakt inom Sverige


Läs mer här

Recept på Nötkött

Kalvfärsbiffar med Risotto















Kalvfärs, ca 1 kg till 4 personer och matlåda
Grädde
1 Chili
1 Fetaost
Basilika
Gul lök
Finhacka chili, feta, basilika och löken. Blanda allt med färsen och slå på en rejäl skvätt grädde. Salt & peppar efter behov. Forma biffarna, ställ in i kylen en stund och stek på svag värme.

Risotto
5 dl risottoris (Arborio eller Carnaroli )
3 grönsaksbuljongtärningar
2 st schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
2 portobellosvampar
100 gram smör
 
Koka upp buljongtärningarna i 1,5 liter vatten. Skär svampen i lagom stora bitar & stek i smör. När de är färdiga, lägg på en tallrik. Fräs finhackad lök och vitlök i smör och olja i samma kastrull. Efter ett par minuter, häll i riset och låt fräsa med ett par minuter så att riskornen blir glansiga. Tillsätt vin och låt koka in. Tillsätt därefter varm buljong i omgångar så att det täcker, låt koka in och upprepa därefter proceduren. Rör regelbundet. Rör ner den hackade svampen efter cirka 10 minuter.
När riset börjar bli färdigkokt men fortfarande har lite kärna kvar, dra risotton från plattan och rör ner riven ost. Risotton ska vara krämig. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Pynta med ruccola eller likande efter smak.

Entrecote Barawi

Köttet (Entrecote) jag köpte förra veckan var helt outstanding!!

Jag gjorde så här,

Tog ut köttet ut vacumpackingen, torkade av kötet och la det i kylen i 4 timmar.

Sedan tog jag ut köttet och skar upp ca 2 1/2 cm tjocka skivor,.

Jag lätt rimmade köttet med lite salt och svartpeppar och lät det ligga i rumstemp ca 3 ½ timme.

Satte ugnen på 220

Sedan stekte jag kötte i riktigt varm panna i smör och lite olja på båda sidorna,

Under tiden blandade jag ihop hackad timjan lite vitlök och oliva olja, lite salt/peppar med en pytte liten skvätt vit balsamico .

När köttet hade fått färg ( det var inte helt klart) la jag det i en lång panna öste på med lite av timjan oljan och lät det gå klart i ungnen till medium.

Köttet ,helt otoligt mört, fick en fantastisk smak och kunde ätas som det var.

Nu hade vi en rotfrukts gratäng till som gjorde det ännu bättre.

Slow Oxfilé

Det tar lite tid att göra denna rätt, men det är det värt.

En hel oxfilé samt salt & peppar behövs.

Sätt ugnen på 100 grader

Skär av en del av huvudet (som sticker ut) och en del av svansen.

Bind sedan ihop de avskurna bitarna så att hela biten blir lika tjock över hela.

Stek runt om i en stekpanna.

Sätt in i ugnen till en innetemperatur på ca 55-58 grader uppnås, det tar ett par timmar.

Ta ut filén och lägg den att vila på köksbänken som den är. Bry dig inte om att den blir kall.

Strax innan servering:
Sätt ugnen på 200 grader och sätt in köttet (när ugnen är varm) i 6-10 minuter beroende på hur du vill ha den. Du får prova dig fram.

Skär upp i tjocka skivor och servera genast.

Servera med klyftpotatis, rostade rotfrukter, hemlagad Beasås

 

Helgrillad Entrecote

1.6 kg entrecote
Flingsalt och svartpeppar
Olivolja 
1 st citron, rivet skal 
3 st vitlöksklyftor 
4 kvistar färsk rosmarin

Strö rikligt med flingsalt över och under köttet, peppra. Ringla över olivolja. Riv citronskalet, finhacka vitlöken och rosmarinen och gnid in köttet. Lägg steken i mitten på grillen utan att den ligger direkt över kolen.Sätt en stektermometer i köttet och grilla den under lock till 57 grader, innertemperatur.Låt köttet vila i 10-15 minuter innan det skivas (så att köttsaften inte rinner ut). Krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar vid servering.

Tips: Steka kött i en låg temperatur, alltså länge och långsamt, ger ett riktigt saftigt resultat. Låt köttet bli rumstempererat innan du steker det. Ett välmarmorerat kött med insprängt fett är ett tecken på en entrecote av bra kvalitet.


Källa: recept.nu

Gorgonzolaspäckad Oxfilé
4 tournedos, ca 200-250 gr/st
200 gr mogen gorgonzola
2 schalottenlökar
1 gul lök
Viltfond
4 cl rött vin
3 dl grädde 

Skär upp en ficka i varje tournedos och tryck in en bit gorgonzola

Salta och peppra

Bryn köttet lätt

Ta upp köttet ur stekpannan och fräs den finhackade löken lätt

Häll därefter i vin, viltfond och grädden samt smula ner resten av osten

Lägg tillbaka köttet och låt allt puttra ihop under lock i några minuter. Servera med valfri potatis

Amarone, Ripasso eller Shiraz passar bra till.