• TIPS & RÅD

TIPS & RÅD

LILLA KÖTTSKOLAN

Här kommer lite information för att du skall få ut så mycket som möjligt av ditt kött.

Allt vårt kött levereras vakumpackat – bäst före datum står på förpackningen. Jag brukar rekommendera att köttet ligger kvar i vakuumpacken, i kylen – fram tills 7-10 dagar återstår av bäst-före-datum. Gäller både om du skall äta eller frysa in köttet. Det enda du behöver hålla koll på är att limningen på vakuumpacken inte släpper. Om det händer är det ingen katastrof men du får kanske skära bort en del kött – Obs! viktigt att upptäcka i tid. 

LÄS MER >>

GRILLGUIDE

Briketter eller kol? Finns inget rätt eller fel men det finns för- och nackdelar. En del blandar båda sorterna och tycker det är bäst. Hitta din egen favorit. 

När glöden är gråaktig, (efter ca 30 – 40 min) är det klart att lägga på köttet. 

Lägg på gallret några minuter innan och pensla antingen gallret eller köttet med olja så att det inte fastnar. Lägg på locket och undvik att ”kolla hur det går”. 

LÄS MER >>