SYNBIOTICS 15
Boosta ditt immunförsvar. Ett svenskt bakterie- & fibertillskott för tarmfloran & immunförsvaret. Bygger på 15 års klinska studier.
- 30 dagsdoser
- 15 miljarder utvalda mjölksyrabakterier
-  3 patenterade bakteriestammar
-  5 gram av 4 olika fibrer
-  Fri frakt inom Sverige


Läs mer här

GRILLGUIDE

Kol, Gas, El, Ved eller Briketter? Finns inget rätt eller fel men det finns för- och nackdelar. Hitta din egen favorit. El är bäst om du bor i lägenhet och vill grilla på balkongen utan att störa grannarna.

När glöden är gråaktig, (efter ca 30 – 40 min) är det klart att lägga på köttet. De flesta har alldeles för bråttom att lägga på köttet på grillen. Våga vänta!

Lägg på gallret några minuter innan och pensla antingen gallret eller köttet med olja så att det inte fastnar. Lägg på locket och undvik att ”kolla hur det går”. 

Lyft av locket efter halva tiden och vänd köttet. Undvik att vända köttet flera gånger – en gång räcker. 

Grillar du hamburgare korv eller andra småsaker kan du gott göra det utan lock. 

Grillar du köttskivor försök skära alla lika tjocka – då blir de klara samtidigt och du behöver bara skära i en bit för att ”kolla om det är klart”. 

Grillar du en hel bit, till exempel ett par kg entrecote, så använd en köttermometer. Termometern skall sitta mitt i köttets tjockaste del och inte i närheten av eventuella ben. Det finns idag riktigt bra termometrar att köpa med både larm och trådlösa enheter. När grillningen är klar, låt gärna köttet vila ca 10-15 minuter och gärna inslaget i aluminiumfolie. På så vis blir köttet saftigare och den del av köttsaften som rinner ut blir kvar i folien och kan enkelt hällas upp på tallriken eller i såsen. Kom ihåg att om du använder aluminiumfolie så ger det ett par grader till på köttet, så det är viktigt att ta av köttet i tid.

När du ätit klart är gallret fortfarande varmt och det är då ett utmärkt läge att rengöra det med en mässingsborste. Matrester lossnar enklare när gallret är varmt. Vänta till nästa dag med att tömma ur askan. Tänk på brandrisken.

Sammanfattning:
• Köttet skall vara rumstempererat
• Glöden skall vara gråaktig
• Pensla gallret
• Använd lock
• Vänd köttet en gång

…låt köttet vila